top of page
P1280268_-_Offshore_Air_Turbines_in_Femern_Belt ennding.png

Koncept 3
Turisme

Når man er ankommet til stationen i Neustadt og har forladt stationsområdet, finder man det første turistkort med en oversigt over attraktionerne foran broen til byens centrum. Ruten til markedspladsen med byens kirke og rådhus er kort og let at finde takket være flere skilte; derfra leder de visuelle akser og andre skilte dig mod Krempertor og det tilhørende museum, som kun er åbent ved forespørgsel uden for sæsonen; derfra bruges dérive-metoden som en teknik til at udforske byer, så du kan gå på opdagelse i den nærliggende Marienhof og kirkegården. Ruten fører derefter langs de større gader gennem boligområderne i den østlige del af byen, hvor skiltningen begrænser sig til simple gadeskilte, og så tilbage til havnen. Her er der igen turistskilte, der guider dig tilbage til centrum eller markedspladsen samt langs vandet mod Pelzerhaken. Som konklusion kan man sige, at de vigtigste turistattraktioner, såsom byens kirke, Krempertor eller havnen, er nemme at finde, når man slentrer gennem byen og tager hensyn til turismeinfrastrukturen.

Faret vild i byen: på vandring gennem Neustadts centrum

Turistinformationen i Neustadt er let at finde takket være flere skilte og ligger på den østlige side af havnen. Det er også åbent hver dag i lavsæsonen og tilbyder personlig information samt en bred vifte af detaljeret informationsmateriale om Neustadt (f.eks. kunstkilometer eller byvandringer) og tilbud i næsten alle kommuner i Ostholstein og det omkringliggende område (f.eks. cykelture). Her får du
kulinariske anbefalinger til frokosttid, så du kan planlægge resten af din dag med de nye oplysninger, du har fået. Stien langs den østlige kant af havnen, hvor Neustädter Kunstkilometer findes, og hvorfra marinaen og flådeskibene er tydeligt synlige, blev særligt anbefalet. Ruten fortsætter langs Østersøkysten til Pelzerhaken, som har en stor sandstrand og en mole. Her er der også campingpladser, restauranter, caféer og souvenirbutikker. I det hele taget byder Neustadt og omegn, som især om sommeren kan udforskes på cykel, på en række turistattraktioner. Et besøg i turistinformationen giver også information om passende aktiviteter på alle tider af året.

Fundet i byen: Med et kort gennem Neustadt

Da vi ankom i bil, startede vi vores opdagelsestur i Stubbekøbing ved byens bibliotek. Et par minutters gang langs hovedvejen mod vest fører dig til et nydesignet parkområde. Et markant træk ved dette område er en lang, gangbrolignende sti med indbyggede siddepladser. Den 100 meter lange "bænk" er afbildet på et informationsskilt i strandkanten, men informationsteksten er kun på dansk, og fra badebroen, hvor man kan bade i Østersøen, fører en sti til havneområdet. Havneområdet domineres af en stor silo og en stationshal, og der er store informationsskilte ved færgeterminalen, hvor de fleste informationer også er på dansk, men informationer om cykling og andre sommeraktiviteter er også oversat til tysk og engelsk. Ved de større vejkryds er der skilte, der viser vej til attraktioner som Motorcykelmuseet. Langs hovedgaden med dens butikker kommer man til den gamle bymidte, hvor man finder rådhusets murstensbygning, kirken og en 0 km-sten. Der er dog ingen yderligere oplysninger om disse bygninger eller stenen.

Lost in the city: at slentre gennem Stubbekøbing

Den skiltede "Info Café" ligger i en lille hjørnebygning direkte på hovedgaden i Stubbekøbing. I modsætning til de åbningstider, der er angivet på Google Maps, var turistinformationen ikke åben. En seddel (skrevet på dansk) fortalte os, at turistinformationen først ville åbne igen i sommersæsonen. Efter at have talt med lokale og foretaget yderligere internetresearch viste det sig, at alle museer, såsom det lokalhistoriske museum eller Motorcykelmuseet, var lukkede, og at der ikke var andre (indendørs) aktiviteter i selve Stubbekøbing. Der er ingen overnatningsmuligheder i form af hoteller eller feriehuse; man kan kun overnatte på campingpladsen eller i det omkringliggende område. Det viser, at Stubbekøbing (om overhovedet) er mere orienteret mod sommerturisme. På grund af den direkte beliggenhed ved vandet, plads til udendørs aktiviteter som ridning eller sejlads og som et stop på cykelruten København-Berlin, kommer (dags)turister til byen fra tid til anden. Men der er mangel på turistattraktioner eller endda overnatningsmuligheder, der kan forlænge turisternes ophold. Et hotel skal bygges som en del af siloombygningsprojektet, hvilket kan forbedre Stubbekøbings fremtid som turistdestination.

Found in the City: Gennem Stubbekøbing med et kort

Carina Hoffmann, Julian Rink

SPM 1 I Planen und Bauen International I WiSe 23/24 

Femern_edited.jpg

Koncept 1

Koncept 2

Koncept 3

Koncept 4

Koncept 5

Koncept 6

Find ud af mere...

Konzept 5

Konzept 4

Konzept 3

Konzept 2

Konzept 1

Analyse

Femern_edited.jpg

Analyse

Konzept 1

Konzept 2

Konzept 3

Konzept 4

Konzept 5

Entdecke mehr...

Konzept 5

Konzept 4

Konzept 3

Konzept 2

Konzept 1

Analyse

Partnerships

bottom of page