top of page
P1280268_-_Offshore_Air_Turbines_in_Femern_Belt ennding.png

Koncept 5
Cykelturisme

Lokaliseret på Stubbekøbing skaber Færgen Ida forbindelse til øen Bogø. Færgen er en attraktion og et sted der samler turister i løbet af sommeren. Lokale færger er typisk vigtige for at skabe havneliv, og en attraktion der opleves lokal og autentisk. Færgen ligger på cykelruten Berlin-København, og cykelturister gør således et naturligt stop i Stubbekøbing, ved siloen og havnen.
 

Formålet er at undersøge det lokale turismepotentiale for at bruge den lokal færgeforbindelse. Hvordan opleves færgen og er den en vigtig funktion på havnen? Hvilke steder finder turister interessant når de møder Stubbekøbing. Hvad får de lyst til at udforske og hvilke funktioner og miniattraktioner knytter sig hertil?

Spørgsmålene omkring det lokale turismepotentiale i Stubbekøbing og færgen Ida som attraktion undersøges igennem de geografiske feltmetoder flowanalyse, funktionskartering og urban songlines. Ud fra identificering af eksisterende potentialer præsenteres en række forslag til udviklingsstrategier, der sikrer turisternes brug af færgen, havnen og fjorden

Intro

Turisme kan være et væsentligt element for opretholdelse af lokale services i lokalsamfund, såsom driften af Færgen Ida.

Cykelruten Berlin-København skaber potentiale for at styrke cykelturismen i og omkring Stubbekøbing og således også for at styrke turisternes brug af færgeforbindelsen. Cykelruten løber gennem et naturskønt landskab med skove, store gårde og godslandskaber. Undervejs møder cyklister fine udsigter langs kysten. Havnen er en væsentlig destination, hvor de mange foreninger, der er placeret der, er med til at skabe et særligt havnemiljø. Der findes allerede en vis mængde services til cykelturisterne i form af turistinformation mm.

Turisme potentiale

For yderligere at styrke potentialet i cykelturismen og for at få turisterne til at bruge mere tid i byen, anbefales det, at der sker en synliggørelse af eksisterende services. Fx igennem bedre lokal skiltning og overblik over overnatningsmuligheder. Samtidig vil flere services inden for overnatning, og smådestinationer med spisning undervejs på ruten skabe en større turismeoplevelse. Det eksisterende havnemiljø kunne styrkes igennem flere oplevelsesmuligheder, såsom vandaktiviteter for børn, bademuligheder, sauna, foreningsliv og kulturelle events.

Strategier for udvikling

Analysen er gennemført af bachelorstuderende på geografi på Roskilde Universitet i forbindelse med kurset Geografi i praksis efterår 2023.

Femern_edited.jpg

Analyse

Konzept 1

Konzept 2

Konzept 3

Konzept 4

Konzept 5

Entdecke mehr...

Konzept 5

Konzept 4

Konzept 3

Konzept 2

Konzept 1

Analyse

Femern_edited.jpg

Koncept 1

Koncept 2

Koncept 3

Koncept 4

Koncept 5

Koncept 6

Find ud af mere...

Konzept 5

Konzept 4

Konzept 3

Konzept 2

Konzept 1

Analyse

Partnerships

bottom of page